Photo by Louise
 
Får säga själv att jag tkr att de är supergott. De kan liksom inte gå fel med choklad och citron tillsammans.
Jag fick ngt knäppt i skallen att jag skulle göra något gott. Och ville verkligen göra cupcakes, och då tänkte jag att dessa smaker kan ju inte bli något annat än gott.


Muffins 24 stora
 
150 gr smält smör
2 st ägg
1,5 dl gr strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
 8 msk kakao 
 
 
1. Smält smöret.
2. Vispa äggen och strösockret
3. Blanda mjölet och bakpulvret och förbered de två olika smakerna som du tänker göra.  Förbered smakerna i två olika skålar.
4. När äggen och sockret vispats fluffiga ska du inte vispa längre utan använd en slickepott och blanda ner mjölblandningen, smöret och mjölken.
5. Efter att du blandat väl häller du över halva smeten i en annan bunke.  
6. Blanda ner päronrivet och citronjuicen och kardemumman i den ena bunken.  Här behöver du även tillsätta 0,5 dl vetemjöl till eftersom smeten blir lite rinnig av rivet och juicen.
7. I den andra bunken rör du ner kakaon, den hackade chokladen och tillsätter 0,5 dl mjölk.  Kakaon gör att smeten annars blir för trög.
8.  Börja med chokladsmeten och fördela ut den i muffinsformarna.  Fyll dem ungefär med två stora matskedar i varje till att börja med så ska det räcka till alla 12 formarna.
9. Gör likadant med päronsmeten.
10. Grädda i ugnen i ca 15 min.  Känn efter med en sticka om du är osäker på om de är klara.
11. Efter att du tagit ur dem ur ugnen lyft över dem snabbt på ett galler för att svalna - låt dem inte svalna i muffinsplåtarna då blir papperet blött och tråkigt.



Frosting :
100 gram cram cheese
100 gram florsocker
50 gram rumstempererat smör
ngra droppar citronsaft.
Karamellfärg - om man vill.




1. Ta fram smöret!
2.Blanda i allt annat i en bunke:)
3. Vispa ner smöret i blandingen.
4. Droppa i ngra droppar citronsaft (beroende på hur mkt citronsmak man vill ha.)
5. Häll i lite karamellfärg.
6.Ta över på muffinsarna :)
 
Tackar för mig!
/ Louise

Kommentera

Publiceras ej